• Blog
  • Meet laura
  • Contact
  • Collabs

by laura linna

lifestyle, kauneus & matkailu

28/04/2023

IHANA KINUSKIKAKKU

Maailmani romahti hieman, kun kuulin Fazer Cafen lopettaneen heidän kinuskikakkunsa tekemisen. Niinpä päätin kokeilla tehdä sitä itse mieheni syntymäpäiville ja käytin tätä ohjetta. Rehellisyyden nimissä minun on kuitenkin myönnettävä, ettei omastani sekä Fazerin kakusta voi edes puhua samana päivänä, mutta näin ”paremman puutteessa” oma tekeleeni oli myös oikein hyvää. (Miinus jääkaapissa kovettuva kinuski, jolle pitää vielä keksiä jokin ratkaisu. Tämä kakku on siis parasta ihan tuoreeltaan tarjoiltuna.)

P.s. Tein reseptistä jälleen oman versioni ja jätin kakun tarkoituksella kostuttamatta. Itse käytin täytteessä vadelmahillon sijasta vadelmamelbaa, jossa on riittävästi nestettä kakun kostuttamiseen vielä valutuksen jälkeenkin.


POHJA

4 munaa

1.5 dl sokeria

1.5 dl vehnäjauhoja

0.5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot sekä leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (24cm) ja paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja kumoa. Kun pohja on täysin jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan.

TÄYTE

2 dl kuohukermaa

1 prk vaniljarahkaa

1 tl vaniljasokeria

3 dl suomalaisia pakastevadelmia

3 rkl tomusokeria

1 tl sitruunamehua

Sulata vadelmat ja lisää niiden joukkoon tomusokeri sekä sitruunamehu. Sekoita sauvasekoittimella ja painele seos sen jälkeen siivilän läpi, jotta suurin osa nesteestä valuu pois.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan rahka sekä vaniljasokeri.

Nosta nyt alimmainen levy kakkuvadille ja lisää sen päälle vadelmaseos eli vadelmamelba. Lisää sen jälkeen vielä rahkaseos ja nosta kakun päälle ylin levy.

KINUSKI

2 dl fariinisokeria

2 dl kuohukermaa

25 g voita

LISÄKSI

4 dl vispikermaa koristeluun

tuoreita vadelmia koristeluun

Valmista nyt kinuski. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä niitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee (noin 10-15 minuuttia). Sekoita joukkoon voi. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta se halutessasi sokerilla. Pursota kermavaahto kakun reunoille ja koristele se halutessasi vielä tuoreilla vadelmilla.

Posted In: Recipes

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

dog mama I ex-flight attendant I content creator

Search

LATEST

HERMèSIÄ KYNSIIN

VAPPUBRUNSSI

TÄYDELLINEN NEULEMEKKO

ARCHIVE

  • toukokuu 2023
  • huhtikuu 2023
  • maaliskuu 2023
  • helmikuu 2023
  • tammikuu 2023
  • joulukuu 2022
  • marraskuu 2022
  • lokakuu 2022
  • syyskuu 2022
  • elokuu 2022
  • heinäkuu 2022
  • kesäkuu 2022
  • toukokuu 2022

CATEGORIES

  • Christmas
  • Home
  • Italy
  • Kap Verde
  • Outfits
  • Recipes
  • RESCUE DOGS
  • Shopping
  • Summer
  • Travel
  • Uncategorized

Follow me @linnalaura

Totally loving these headbands! 🎀 *pr @petiteo Totally loving these headbands! 🎀 
*pr @petiteolivia.se 
#headband #accessories #bowheadband #neutralstyle
Christmas time ✨ #holidayseason #christmastime # Christmas time ✨
#holidayseason #christmastime #mychristmas #scandinavianhome #neutralstyle #helsinki
Christmas home ✨ #myhome #holidayseason #christm Christmas home ✨
#myhome #holidayseason #christmastime #christmashome #neutralstyle #helsinki
My favourite gingerbread ”house” (Christmas 20 My favourite gingerbread ”house” (Christmas 2021). 💕👌🏼
#homemade #gingerbreadhouse #gingerbreadeiffeltower #holidayseason #christmastime #helsinki
Hello cutie 💕👜 #pearlbag #baglady #accessori Hello cutie 💕👜
#pearlbag #baglady #accessories #neutralstyle #helmilaukku #helsinki
✨👌🏼 #whiteflowers #christmasflowers #holid ✨👌🏼
#whiteflowers #christmasflowers #holidayseason #christmastime #hyacinths #helsinki

Copyright © 2023 by laura linna · Theme by 17th Avenue