Olen jo pidempään haaveillut osallistuvani Italiassa jonkinlaiselle kokkauskurssille ja nyt Milanossa asustellessani siihen tarjoutuikin loistava tilaisuus. Osallistuimme kurssille mieheni ollessa käymässä luonani ja hänkin tykkäsi siitä kovasti. Löysimme paikan Tripadvisorin suositusten perusteella, eikä sitä todellakaan oltu kehuttu turhaan. Bruna Evangelistin kolmituntisen kokkikurssin piti tällä kertaa hänen lapsenlapsensa ja menu piti sisällään tuorepastan sekä tiramisun valmistamisen. Kurssi pidettiin hänen kotonaan, joten samalla pääsin kurkkimaan jälleen yhteen paikalliseen asuntoon (salainen intohimoni aina ulkomailla).
Osallistujia oli yhteensä 11 ja ihan kaikkialta maailmasta – ryhmässämme oli matkailijoita muun muassa Australiasta, Kiinasta sekä Yhdysvalloista. Meille sattui onneksi ihan huikea ryhmä, jossa nauru raikui ja kokkausmokia ei todellakaan otettu turhan vakavasti. (Mokista vastasin pääasiassa minä, sillä minulla oli alkuun hieman vaikeuksia tuorepastan kanssa.)
Ensin valmistimme siis yhdessä tiramisun, joka kävikin melko nopeasti. Jälkiruoan ”muhiessa” jääkaapissa, oli aika käydä pääruoan kimppuun. Teimme kahdenlaista tuorepastaa, joista erityisesti tagliatelle oli yllättävän vaikea valmistaa. Yleensä olen meidän taloudessamme se ”parempi” ruoanlaittaja, mutta tällä kertaa mieheni vei voiton ihan kuusi-nolla hänen täydellisellä nauhapastallaan.
Raviolit olivat onneksi hiukan helpompia valmistaa. Niiden sisälle laitoimme pippuri-ricotta-täytteen, joka oli todella hyvää ihan jo kylmiltäänkin (tietysti maistoin). Kun ruoat olivat valmiita, istuimme yhdessä ruokapöytään syömään juuri valmistamamme lounaan ja kertomaan parhaat Italia-vinkkimme kanssamatkailijoille. Tälle kokkauskurssille ehdottomasti 10/10!
Vastaa