Mieheni on viikot Kuopiossa töissä ja olen todella huono kokkailemaan pelkästään itselleni. Onneksi löysin tämän ”Jennifer Anistonin salaatin”, jota näyttelijä legendan mukaan söi joka ikinen päivä koko Frendien kuvausten ajan. Tein reseptiin hieman muutoksia, mutta löysin sen alunperin täältä.
Salaatti on siis todella nopea tehdä ja syön itse annoksesta noin nelisen päivää. Salaatti on oikein hyvää ihan pelkiltäänkin, mutta välillä syön sitä esimerkiksi kaupan tuoretiskiltä saatavan grillikanan tai lohen kanssa. Se tuo annokseen mukavaa vaihtelua, sekä pitkittää kyllästymistä. (Teen tätä siis lähes joka viikko.)
2 dl kvinoaa (valmiina purkissa)
puolikas kurkku
1 salottisipuli
1 dl persiljaa hienonnettuna
1 prk kikherneitä suolaliemessä
200 g fetaa
1 dl pistaasipähkinöitä
Leikkaa kurkku kuutioiksi, pilko salottisipuli ja hienonna persilja. Huuhtele sekä valuta kikherneet ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Murustele lopuksi salaatin päälle feta sekä rouhitut pistaasinsydämet.
Kastike
puolikkaan sitruunan mehu
0.5 dl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
0.5 tl suolaa
0.5 tl sokeria
0.5 tl mustapippuria
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada ne sopivaan kaatimeen. Kaadan kastiketta salaattiannoksen päälle aina vasta juuri ennen sen syöntiä, jotta koko salaatti ei vetisty.
Vastaa